sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Muuttokuorman helmet tai turhakkeet

Kolmannessa postauksessa oli kuva muuttokuormasta. Mielestäni muutettiin hyvin kevyesti, mutta mitä sinne muuttokuorman sekaan mahtuikaan? Kaikki tavarat eivät välttämättä olleet täysin välttämättömiä.

PlayStation 3 ja pelit


Pleikkarihan puolustaa paikkaansa muuttokuormassa jo siksi, että sillä pystyy katsomaan elokuvia. Lisäksi se tuo päivittäistä viihdettä Vaimon Palkalla elämiseen. Kovin suuressa pelikäytössä se ei tosin ole ollut, mutta elokuvia sillä on katsottu ahkerasti. Kaikki elokuvat me vuokrataan täälläkin Blu Ray -formaatissa. Elokuvaa vuokratessa meiltä varmistellaan kuin Lasse Lehtinen muinoisessa tietovisassa, "Oletko nyt aivan varma, että haluat"...Blu Rayn.

Melkein kaikki televisiosta tuleva ohjelma on dubattu saksaksi. Tottumattomalta se vain on koomista, kun tunnettu näyttelijä puhuukin saksaa eikä huuletkaan liiku äänen mukaan. Myös DVD -elokuvissa on pääsääntöisesti vain saksalainen ääniraita. Onneksi Blu Ray -levyissä on yleensä sekä alkuperäinen ääniraita että suomenkieliset tekstit.

Kuinka tulisimmekaan toimeen ilman pleikkaria (ja kuutta peliä ja kahta ohjainta :)?


Pleikkari. Lättätelkkari kuului ensimmäisen kämppämme vakiovarusteisiin.

Pehmolelut

Elämämme varrella matkaamme on liittynyt joitain pehmoleluja. Mukaan pääsi kolme.


Kirjat

Yllätyin hieman laukkujen purkamisen jälkeen siitä, kuinka paljon kirjoja vielä olikaan mukana. Itse en harrasta lukemista kovinkaan paljoa, vaimo sitäkin enemmän. Ei voi kuin ihailla vaimon tarmokkuutta kirjojen loppusijoittamisessa ennen muuttoa. Suomessa meillä oli jo hieman pulaa kirjahyllytilasta, täällä ollaan päästy taas aloittamaan melkein puhtaalta pöydältä.

Tästä lähdettiin muuttamaan kirjoja...
... ja tällaiseen lopputulokseen päädyttiin.

Elektroniikka

Yleiset mukaan lähteneet asiat: WLAN -tukiasema, iPod jalusta, iPad, kamera jalustoineen, paristolaturi ja läjä ladattavia paristoja sekä epämääräinen kassillinen johtoja ja latureita.

Vaikka latureita oli mukana useampaa sorttia, onnistuin unohtamaan oman puhelimeni laturin kotiin. Älypuhelimeni ei ole enää uusinta uutta, Nokian 1101. Tänne tullessa liittymän kanssa tuskaillessani tulin siihen lopputulokseen, että PrePaid -liittymä sopii käyttötarkoitukseeni varsin hyvin. Paikallisessa Saturn -liikkeessä olikin tarjous - kympillä puhelin (Nokia 101) ja liittymä. Ja liittymään sai vielä viidellä eurolla puheaikaa. Puhelimen ostettuani Nokian kurssi ampaisi 5% nousuun! Sijoittajien lisäksi minäkin riemuitsin, kun huomasin, että uuden ja vanhan puhelimeni akut käyvät ristiin. Tottakai kympin puhelimessa tulee laturi mukana, joten nyt pystyn lataamaan molempia akkuja uudella puhelimella.

Mutteripannu on oikea linssilude.

Sekalaiset

Jostain kummallisesta syystä mukaan oli pakattu myös esimerkiksi mutteripannu, paperinen suomi-saksa-suomi sanakirja (niin painava että sitä ei jaksa ottaa edes mukaan mihinkään), lasinaluset ja omat kahvimukit. Kaikki, paitsi mutteripannu ovat jo olleet käytössä.

Mitä ei-ehkä-niin-tarpeellista sinä ottaisit mukaan muuttaessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti