tiistai 16. lokakuuta 2012

Vieraita kotimaasta

Vaimon Palkalla eläessä on aikaa toimia paikallisoppaana.

Paikallisopastettavina appivanhemmat


Ensimmäiset vieraat kotimaasta kävivät visiitillä. Anoppi ja Appiukko olivat tiistaista lauantaihin ja parhaamme mukaan yritimme keksiä heille tekemistä. Tuliaisiksi oli tilattu talvivaatteita, joiden lisäksi yllätyksenä tuli 3 pussia Turkinpippureita, Vaasan Ruispaloja sekä uusin Ilkka Remeksen kirja.

Kaksi pussia turkinpippureita vain hävisi. Etsintöjä jatketaan...


Hyvän ruoan perässä


Appivanhempien kanssa tutustuimme uusiin ravintoloihin, joista kolme on mainitsemisen arvoista:

  • 12 Apostel aivan Savignyplatzin S-Bahn -aseman vieressä tarjoaa pizzaa. Paikka on iso ja hälinää on paljon, mutta ruoka oli hyvää. Palvelu oli hitaanpuoleista.
  • Mikoto Sushi, Pappelallee 22. Hyvää ja edullista sushia sekä rivakkaa palvelua. Suosittelen ottamaan maistelulautasen kahdelle (hinta 22e alkukeittoineen) ja jättämään mukana tulevan teen ottamatta, niin saa enemmän sushia.
  • Steakhouse Asador, Wilhelmstr 22. Olen pihvin ystävä ja tästä ravintolasta tuli ehdoton suosikkini. Valkosipulikeitto alkuruokana teki Appiukkooni suuren vaikutuksen. Pihvilaatuja on useita ja lisukkeet ja kastikkeet voi valita itse tai luottaa valmiisiin vaihtoehtoihin.

 

Muuta tekemistä

Päivät hujahtivat ja kävikin niin, että Appivanhemmat olivat jossain määrin paikallisoppaita meille. Anoppi oli jo etukäteen bongannut netistä, että heidän vierailunsa aikana käynnistyy Berlin Festival of Lights 2012. Homma ei alkuun vaikuttanut mitenkään ihmeelliseltä, mutta onneksi tuli käytyä katsomassa muutamia kohteita. Jos on mahdollista, kannattaa käydä katsomassa ainakin Brandenburgin portti sekä Hotel Adlon Kempinski iltavalaistuksessaan. Pelkkien värivalojen sijaan kyseessä on videoprojektorein toteutettu taide-elämys, jossa rakennukset heräävät eloon.

Appivanhempiin teki vaikutuksen tekniikan museo kaikessa laajuudessaan. 3,5 tunnin vierailu ei riittänyt koko museon kiertämiseen. Museoon pitää varata koko päivä ja evästä. Tai sitten voi syödä museon ravintolassa, jossa ruoka on halpaa mutta juomat kalliita.

Alexanderplatzilla oleva Saturn on myös käymisen arvoinen paikka. Kolmeen kerrokseen rakennettu jättigigantti pitää sisällään luultavasti kaikki tekniset vempaimet, jotka ihminen voi koskaan haluta omakseen. Näiden lisäksi siellä on uskomattoman paljon vempaimia, joita kukaan ei oikeasti tarvitse. Musiikkiosasto ansaitsee erityismaininnan laajuudestaan. Levyjä pystyy myös kuuntelemaan lukemalla levyn viivakoodin kuuntelupisteellä. Tarjolla on myös jonkin verran vinyyleitä.

Saturn. Kolmekerroksinen tekniikan ihmemaa Alexanderplatzilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti