tiistai 4. joulukuuta 2012

Ilkka Remes - Ylösnousemus

Vaimon Palkalla eläessä on aikaa lukea kirjoja.

Lähestyvän joulun huomaa monesta asiasta. Kauppoihin alkaa tulemaan joulukoristeita, televisiossa näytetään joulumainoksia ja Ilkka Remes julkaisee uusimman teoksensa. Kaikki edellämainitut merkit ovat jo ilmassa. Joulu tulee tänäkin vuonna!

En lue kirjoja kovinkaan paljoa. Koulussa tuli luettua pakolliset klassikot, mutta myöhemmällä iällä olen tarttunut vain satunnaisiin kirjoihin. Remekset muodostavat kuitenkin poikkeuksen. Löysin kirjailijan viitisen vuotta sitten ja löytämisen jälkeen tulikin ahmittua hänen kaikki teoksensa todella nopeasti.

Remeksen kirjan käteen saaminen tekee hallaa yöunille. "Luen vielä tämän luvun" tulee vannottua itselleen hieman liian monta kertaa. Kunnes kello on neljä aamuyöllä.Uusin Remes ei tee poikkeusta aiempiin, kirja on mielenkiintoinen ja vauhdilta ja vaarallisilta tilanteilta ei vältytä. Sen enempää yksityiskohtiin menemättä juoni on suurilta piirteiltään samanlainen kuin muutamassa aiemmassakin - pahaa aavistamattomat tavikset työntävät tietämättä nokkansa keskelle suuremman kaliiperin tapahtumia.

En voi kuin ihmetellä Remeksen tahtia julkaista teoksiaan. Kirjailijalla on ilmeisesti samaan aikaan menossa useamman kirjan kirjoittaminen. Sysäyksen tämän uusimman teoksen syntyyn Remes on ilmeisesti saanut vuonna 2008 hieman vahingossa.

Remeksen kirjat on hyvä lukea tuoreina. Nopeasta julkaisutahdista johtuen kirjat ovat ajankohtaisia pitäen sisällään tapahtumia, jotka tuntuivat tapahtuvan vai hetki sitten.

482-sivuisen teosksen läpi koluaminen kesti n. viikon. Ja tuon viikon jälkeen oli taas tyhjyys. Olisi tehnyt mieli lukea jotain vauhdikasta, mutta en oikein keksinyt mitä se olisi. Vauhdikasta lukemista on ilmeisesti odotettava taas vuoden verran.

Tuleehan joulu ensi vuonnakin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti