tiistai 12. maaliskuuta 2013

Nostalgiaa ja raskasta metallia

Vaimon Palkalla eläessä on aikaa viettää pitkä viikonloppu Suomessa.

Berliinissä kevät alkoi olemaan jo yllättävän pitkällä. Maaliskuun alun maanantainen +13 astetta ja auringonpaiste ajoi varaamaan lentoliput pitkäksi viikonlopuksi Suomeen. Toinen motivaattori oli Lappeenrannassa järjestettävä Heavy Metal Perseen Aikakirjat-albumin julkistuskeikka. Kun vanha työkaveri suostui järjestämään majoituksen ja toinen cateringin ei harkinta-aikaa tarvittu kovin montaa minuuttia.

"Kummien seutujen hillittömät olot, ylettömät peijaiset ja ihmispolot"


Skinnarilan vapaavaltion rajalla yön pimeydessä kajastaa keidas. Ravintola Iltatähti on palvellut janoisia asiakkaita jo 1990 -luvun loppupuolelta. Iltatähdessä ei tunneta V.I.P. jonoja tai punaisia mattoja. Kaikki asiakkaat ovat yhtä tärkeitä ja jokaista kohdellaan kuin kunniavierasta. Jonon ohittavat superplussakultaetukortit loistavat poissaolollaan ja palvelu on ystävällistä.Muutin Lappeenrantaan 2001 ja tuolloin Ravintola Iltatähti oli kaupungin sekä lähitienoon kovin menomesta. Iltatähteen saavuttiin kauempaakin viettämään railakasta iltaa. Ravintola veti tuolloin väkeä aina Parikkalaa ja Kouvolaa myöten ja sisäänpääsyjonot kiemurtelivat pitkälle ylös Punkkerimäkeen. Viimeisen kymmenen vuoden aikana ravintolakulttuurissa on tapahtunut paljon, mutta Iltatähti oli se sama entisensä. Perjantai-illan tanssijat ovat jo tosin valinneet muut ravintolat Lappeenrannan keskustassa Iltatähden päästessä segmentoitumaan opiskelijoiden kohtaamispaikaksi.

"Jättäkää laivat uppoavat ja huutakaa Heavy Metal Perse!"


Marraskuussa kaverini laittoin linkin Soundcloudiin, missä ennakkokuuntelussa oli bändi josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Raskas metalli yhdistettynä suomen kiellellä laulettuihin sankaritarinoihin vei kuitenkin Manowarin parissa kasvaneen räkänokan nopeasti mukanaan. Ei auttanut muu kun ennakkotilata levy, T-paidan kanssa.Kajaanilainen Heavy Metal Perse päätti uuden Aikakirjat-levyn julkaisun jälkeen aloittaa maailmanvalloituksen Lappeenrannasta. Pikametallimiesten 19-vuotissyttäreden pääesiintyjänä toiminut bändi ei jättänyt varmasti ketään kylmäksi.

Aikakirjat -kappaleesta alkanut keikka oli Aikakirjat- sekä Eripura -levyjen ilotulitusta. Unohtamatta tietenkään Legendaa Taikamiekasta jota yleisö loppua kohden toivoi koko ajan voimakkaammin. Yleisö tuntui tuntevan artistinsa ja kertosäkeiden sanat olivat hyvin hallussa. Kaikki olvat myös selvästi tulleet katsomaan Heavy Metal Persettä, sillä viimeisen encore-biisin jälkeen baari tyhjeni miltei kokonaan.

Suhtauduin keikkaan alkuun hieman varauksella, sillä en ollut aiemmin nähnyt kyseistä bändiä livenä. Pelko osottautui turhaksi ja bändin live-esiintyminen kuulosti erittäin hyvältä.

"Mikä on tuo kalke joka kuuluu yli maan?"


Keikka oli onnistunut ja minulle jäi siitä ihan mahtava fiilis. Toinen asia joka sai hyvälle mielelle oli äänentoistosta vastanneiden Teekkarimuusikoiden ammattitaito. Saliääni oli kunnossa ja jos nimekkäämmällä teknikkokokoonpanolla saa laadukkaampaa ääntä, ei siitä ole niin väliksi.

Porukka tekee miltei vapaaehtoisvoimin jälkeä, joka pesee laudalta monet kaupallisetkin tekijät.  Toivottavasti ääniteknikot ottivat keikan kiintolevylle talteen, jotta keväällä kuulen Norpparadiosta pari livetaltiointibiisiä.

Lisäksi odotan Heavy Metal Perseen ensimmäistä esiintymistä ulkomailla, mielellään tietysti Berliinissä. Mikäli jätkät tulee Berliinin soittamaan, lupaan tulla paikalle - "front and center"!

Tsekkaa:

Heavy Metal Perse, Spotify:ssä
Ravintola Iltatähti
Lappeenrannan Teekkarimuusikot
Lappeenrannan kaupunki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti