maanantai 20. elokuuta 2012

Erilaista Stand uppia

Kesä jatkuu

Täällä ei ole vielä häivähdystäkään syksystä. Launataina elohopea kohosi yli 30 asteeseen, sunnuntaina 35 asteeseen. Samalla tuli todettua, että lämpö ajaa näköjään suomalaisen rantaan maasta riippumatta.

Kun katsoin viime viikolla paikallisuutisia, siinä esiteltiin urheilulaji, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Lähetyksessä haastateltiin yrittäjää, joka järjestää Spree -joella melontaretkiä yhdistettynä maisemankatseluun. Melonta tapahtuu kuitenkin lainelaudan tyyppisen asian päällä seisten. Melojalla on itseään pidempi mela jolla rommelletaan eteenpäin. Hulluja nuo saksalaiset, hymähdin ja jätin asian omaan arvoonsa.

Kuva Wikimedia Commons

Viikonlopun suunnitelmat

Vaimo oli kuitenkin kehitellyt viikonlopuksi ihan samanlaisia suunnitelmia. Hän puhui innokkaasti SUPpapukseseta, Stand Up Padlingista, ja ensin ajattelinkin, että menemme katsomaan stand uppia kuten Suomessakin oli tapana. Lainelaudan päällä keikkuneet melojat palautuivat kuitenkin nopeasti takaisin mieleen.

Karttaa tutkiessa huomaa, että Berliinissä itse asiassa on kaupunkia halkovan Spree joen päissä useita järviä. Alkuun homma vaikutti ihan selvältä. Ensin järvenrantaan, sitten SUPpaamaan. Helppo homma. Unohdin tosin, että nyt asutaan taas miljoonakaupungissa. Täällä ei nimittäin tunneta sellaista asiaa kuin "yleinen uimaranta". Uimarannat ovat täällä selvästikin bisnestä.

Uimarannaksemme valikoitui Seebad am Fiedrichshagen, kaupungin suurimman järven rannalla. Rannalle sisäänpääsymaksu oli huokeat 3,5 euroa / henkilö. Kun olin selvinnyt järkytyksestä että uimarannalle pääsystä piti maksaa, oli seuraavan järkytyksen vuoro: uimaranta oli todella pieni! Jos tuo uimarantaa edustava maakaistale olisi Suomessa kesämökkitontti, sillä ei kyllä olisi rakennusoikeutta. Lisäksi järvelle katsoessa pystyi yhdellä silmäyksellä näkemään läpileikkauksen kaikesta, mitä järvellä yleensä voi tehdä. Oli purjehtijoita, moottoriveneilijöitä, uijia, vesiskootteristeja, vesihiihtäjiä, verkkomerkkejä (nämä oli tiiviisti yhdessä rykelmässä), polkuveneilijöitä ja tietenkin SUPpaajia.

Rannalle päästyämme riensimme heti kojulle, jossa SUPpausvälineitä vuokrattiin. Vuokrahinnat olivat 10 euroa / tunti ja siitä alaspäin, mitä pidemmäksi ajaksi välineet halusi käyttöönsä. Totesimme, että meille riittää tunti.

Millaista SUPpaus oli?

Lyhyesti: Pitkäveteistä. Lumilautailu- ja surffauskokemuksesta oli erittäin paljon apua. Lauta on kiikkerä ja seisominen kävi työstä. Onnistuin selviämään tunnista kuitenkin molskahtamatta järveen. Koin, että itse suoritus oli huomattavasti helpompaa kuin miltä se oli televisiostakatsottuna näyttänyt. Kokemuksena ihan hauska, mutta en usko että ihan lähiaikoina tulen yrittämään uudestaan. Kaipaan vesilläollessani hieman rivakammin vaihtuvia maisemia. Ihan kokeilumisen arvoista kuitenkin.

Kuvat jäi ottamatta

SUPpailun päätyttyä ajattelin ottaa rannalta pari kuvaa. Jäi kuitenkin ottamatta. Taas iski silmille se, että ollaan suvaitsevassa Euroopassa. Alasti ympärillä kirmaavat lapset ja yläosattomissa aurinkoa ottavat naiset saivat minut vakuuttuneeksi, että en halua profiloitua blogillani em. kuvia tarjoamalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti