lauantai 8. syyskuuta 2012

Viikon Video, suosikkini YouTubessa

YouTube, löydä helmet merestä 

Edellisessä työpaikassani oli tapana pitää perjantaisin palaveri, jonka päätteeksi katsotiin joku aiheeseen sopiva, opettava tai muuten vaan hauska video YouTube -videopalvelusta. Kopioin tämän idean julkeasti blogiini ja esittelen uuden osion: Viikon Video.

Vaimon Palkalla eläessä on aikaa katsoa YouTubea. Palveluun ladataan joka minuutti 72 tuntia videota, mistä voidaan laskea vuorokauden videomääräksi 103 680 tuntia. Tähän määrään mahtuu jo laatuviihdettäkin (loputon määrä apinoita, Shakespeare ja niin edelleen...), ongelmana on vain laadukkaiden videoiden löytäminen. Tällä osiolla on tarkoitus helpottaa satunnaisen viihteenetsijän urakkaa.

Setä Tamu

Olin pitkästä aikaa yhteydessä lukiokaveriini, joka muutostamme kuultuaan tutustutti ensimmäiseen Viikon Videoon. Jos Sä Joskus Päädyt Berliiniin kolahti minuun ensikuulemalta.

Setä Tamu ei nimenä alkuun sanonut mitään ja ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen kappale vaikutti hyvin kieli poskessa tehdyltä. Lyhyen tutkimuksen jälkeen taiteilijanimen takaa paljastui nimi Mikko Tamminen, joka kuulosti jo etäisesti tutulle. Tamminen työskentelee tuottajana ja on tuottanut muun muassa saksalaisen Glasperlenspiel -yhtyeen kappaleen Echt, minkä johdosta hän on keväällä saanut kultalevyn Saksasta. Omaan korvaan nimi tosin kuulosti tutulta vähän kauempaa menneisyydestä; Tamminen oli toinen taannoin suositun Firevision -yhtyeen jäsenistä. Tammisen kaipuu Berliiniin lienee kova, sillä hän on ollut myös tuottamassa The 69 Eyes -yhtyeen kappaletta Feel Berlin [elements music]. Biisinkirjottamisen ja -tuottamisen lisäksi Tamminen on valmentanut nousevia kykyjä Sibeliusakatemiassa sekä Popakademie Baden-Württembergissä.

Kun kappaleen ympärille rakennettua kokonaisuutta tutkii tarkemmin on jälki kaikkea muuta kuin kieli poskessa tehtyä. "Helppoahan tämä on, kun on eri alojen ammattilaisia ystävinä. Biisit kun tekee niin muu tipahtaakin syliin malliin paistettu varpunen.", kirjoittaa Tamminen palmupuistikko.fi -sivulla.

Ensimmäinen Viikon Video: Setä Tamu - Jos Sä Joskus Päädyt Berliiniin

Löyhästi tositarinaan perustuvan Jos Sä Joskus Päädyt Berliiniin -kappaleen kertosäe jää kaikessa haikeudessaan helposti korvamadoksi. Video kannattaa katsoa koko ruudun kokoisena. Itse lähden etsimään jonkun, jolle kertoa Onkkelilta terveisiä.


Avaa video uuteen ikkunaan.
Kuuntele biisi Spotifyssä.
Biisin voi myös ostaa iTunes storesta.
Setä Tamu Facebookissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti